Helgen i Kalmar var underbar!

Kalmar kommer alltid hålla mitt hjärta i ett järngrepp och det skulle inte förvåna mig om jag någon gång kommer att flytta tillbaka, men inte än nu ska jag bli norrlänning. Men jag är nervös. Kommer jag att trivas? Kommer jag att vara en emerit? Kommer min bil bli hel? Är veterinären bra? Kommer vinterskorna fungera? Å herre gud kommer jag i mina termobyxor????

De senaste 5 åren har jag flyttat 7 gånger varav 3 flyttar var under ett år. 2 år och 2 månader är mitt rekord i en och samma lägenhet. Jag gillar att flytta, känslan av att få bo i en ny lägenhet, inreda, bygga och köpa nya saker. Det är som när man ser framemot en resa, man längtar och förbereder sig men sen är resan över på ett kick. Jag vill att allt ska bli färdigt på en gång men när det väl är klart blir jag snabbt rastlös och måste hitta på nya saker.Tror att jag måste hitta en hobby som kan ge mig en massa roliga projekt. Några förslag?


Ändrade planer

Jag kommer att åka med en tidigare buss imorgon. Pappa är hemma så han kan passa Nora! Bra för då är jag framme vid 15 tiden i stället för 22.

Kändes konstigt att träffa alla kollegor idag – kul att träffa några inte så kul att träffa andra =P Båda mina favorit leverantörer var där så det var kul! (3 kul i samma mening I know)

På vägen hem åkte jag med världens idiot till bussförare. Bland annat körde han på fel sida av vägen, släppte av passagerare så att de hamnade mitt på gatan och stängde dörren på en kvinna som ramla – det här vara bara lite av allt som hände under turen hem från stan!

Nu ska jag packa och sen ska jag sova, gäller att ladda inför en långresa imorgon.

Vi ses!


Torsdag och snön fortsätter att falla

Jag håller på att uppdatera min telefon satan vilken tid det tar! Känns som om det kommer att vara det enda jag hinner göra innan jag ska åka in till stan. Idag ska mitt gamla jobb ha en mässa så jag tänkte åka dit för att träffa kollegor och mina leverantörer. Men mest ska jag njuta av att jag slipper jobba!

Imorgon rullar bussen ner till Kalmar, hoppas att jag kommer fram. Pratade med farmor igår och hon sa att det var en massa bilar som har kört fast i stora "vattenpölar". Tyvärr kommer jag att komma fram väldigt sent så det känns som om jag bara kommer dit för att sova, men det är ju i alla fall bättre än att inte åka dit.

På lördag ska jag leka med Stefan, Malin och Isac!

 Bara 8 dagar kvar!


Hur ska håret vara?

Vill göra nåt kul med håret...

Har bestämt att jag ska köra på lugg men frågan är om jag ska fortsätta vara blond eller köra på en brunare nyans... Varje vinter blir jag brunett och varje sommar blond. Jobbigt läge.

En riktig snödag

Det snöar för fullt, Nora och jag såg ut som snögubbar när vi kom in och då hade vi bara gått i 15 minuter! Jag höll även på att slå dit ordentligt, tur att jag lyckades hitta balansen annars hade jag ramlat rakt på bajspåsen – inte så fräscht!

Igår var jag på julmys, drack årets första glögg och åt en massa pepparkakor, det var gott det!

Nora älskar snön och snart kommer vi bo på en plats med hur mkt snö som helst!



Januari 2010, var vi ute och gick på sjön vid stugan.



Vi åkte även skoter - den lilla pricken till höger om den större är Nora som är så duktig och springer brevid skotern!


 Hoppas att vi kommer göra om detta i år det var så mysigt! Övik here I come!

En vecka kvar tills lägenheten är min och exakt 9 dagar kvar till flytten!


Mardrömmar

Tror att jag börjar få lite flyttångest. Mardrömmarna kommer en efter en. Jag brukar ofta drömma om hissar och vatten när jag har mardrömmar undra vad det betyder? Inatt var det hissen, den åker skit fort upp, ner, hit och dit. Får klänga mig fast på väggen för att inte ramla och inatt skulle jag även hålla koll på hunden som försökte hoppa ut. Det jobbiga var att den hissen fanns i mitt nya hus. Tänk om jag aldrig kommer att våga åka hiss, då får mina som flyttnissar (mamma och pappa) bära in soffan, sängen och alla lådor själva, det kanske var en rätt bra idé i alla fall!

 


Arg.

Så himla irriterad på Com Hem personal som är totalt ohjälpsamma och kopplar mig fram och tillbaka och inte vet vad dom pratar om. En ger en hopp och en annan drar bort mattan under fötterna.

 


Måndag – need I say more?

Huvudvärk och en massa papper som ska jag måste gå igenom. Har verkligen slarvat med att sätta in papper i pärmar, vill inte dra med en massa onödiga saker till den nya lägenheten så nu ska det rensas. Undrar om man kan slänga obetalda räkningar och säga att jag aldrig har fått dem?


Jungfru jungfru jungfru kär...

så sjöng jag och Isac idag på promenaden. Tur att vi inte mötte någon eftersom jag pratade i headset och jag hade nog verkat aningen knäpp när jag gick och sjöng högt som bara den. Jag är nämligen i Åkersberga och Isac är i Kalmar, men nästa helg så ska vi sjunga tillsammans!

Fick lite roliga jobb nyheter på mailen så vi får se vad som händer, kul i alla fall!

Söndagen spenderas med att tvätta, måla och snart ska jag göra lite tavlor. Eller ska jag kanske baka en kaka??


 

Imorse vaknade jag av att denna lille kille kom och skulle mysa!

 


Torsdag

Jag sov till 10 idag vilket var väldigt skönt eftersom jag bara sov 3 timmar natten till onsdagen.

Förkylningen hägrar som bäst och verkar inte vilja försvinna i första taget. Jag gick inte på ANW i tisdags men igår vad jag på middag med Jojo, det var jättemysigt. Det blir ingen bowling ikväll utan vi går ut och äter istället.

Idag har jag sökt ett jobb och nu tänker jag däcka i soffan en stund innan jag börjar ringa om el och försäkring och allt  sånt som man ska fixa innan flytt.

Bara 15 dar kvar nu!


Hej Svejs!

Inatt vaknade jag med värsta smärta i halsen och den har fortfarande inte försvunnit - verkar ha fått den där förkylningen som alla andra redan har haft. Segt.

Ikväll är planen att jag ska gå på After NO Work med mina gamla klassisar från Kalmar, men om jag fortsätter att må som jag gör just nu så blir det inte av. Hoppas verkligen att jag mår bättre vill hinna träffa alla mina vänner innan flytten blir av och lastbilen rullar norröver om exakt 17 dagar.

Imorgon ska jag och Johanna äta middag på en mysig restaurang, att få lite kvalitetstid med en av mina bästa vänner är aldrig fel! På torsdag ska jag och min kusin Malin ta med oss mammorna och bowla. Veckan är fullbokad in i minsta detalj =)

Föräldrarna åker till Kalmar i helgen för att träffa Isac, Stefan, Malin, Farmor och Farfar så jag och Nora kommer att ha huset för oss själva, skönt. Då ska jag förbereda allt vad jag kan innan flytten. Om jag har tur så hittar jag några billiga biljetter till Kalmar så att jag kan åka dit sista helgen i november, skulle kännas jättekonstigt att flytta 100 mil från Stefan m familj utan att ha träffat dem sen början av september.


Bloggutmaning

4 program jag ser:

  • Greys Anatomy
  • Gossip Girl
  • How I met your mother
  • Teen mom

4 saker jag har gjort idag:

  • Gått en kort runda med Nora
  • Pratat med Stefan i 40 min
  • Kollat efter jobb
  • Önskat att jag gick upp när jag skulle och inte låg och läste i 1.5 timme

4 saker jag längtar efter:

  • Isac!
  • Flytten till Norrland
  • Att få ett jobb
  • Ridningen som börjar i vår

4 saker på önskelistan

  • Att Noras canser aldrig kommer tillbaka
  • Mitt drömjobb
  • En personlig tränare
  • En långresa till alla ställer som jag alltid velat åka till; Australien, Nya Zeeland, Fiji, USA - jag älskar USA och vill verkligen åka tillbaka dit

Helt otroligt roligt!

Jag fick lägenheten och det bästa av allt man kan få ”köpa till” en diskmaskin! Tjoho!

 

Idag är mitt schema fullt med saker som ska göras:

  • Söka jobb – det finns ett som jag har haft ögonen på ett tag som jag verkligen hoppas på, sen ska jag skicka ansökningar till butikerna runt om i Övik så att dom är beredda när jag flyttar dit =)
  • Ringa runt och hitta den billigaste lastbilen som ska användas vid flytten
  • Åka till förrådet där alla mina saker står och försöka få en bra deal eftersom det inte känns så kul att betala en hel månadshyra när jag bara kommer att behöva den i 2 dagar

Innan flytten så ska:

  • Sofföverdraget tvättas och färgas
  • Nattduksborden ska målas
  • Tavlorna ska fixas
  • Tvätten ska tvättas skinande ren
  • El ska fixas
  • Alla lösa prylar som står lite överallt i föräldrarnas hus ska ner i flyttkartonger
  • Och helst ska ju också ett jobb fixas innan flytt!

Happy monday!


Spionage på hög nivå

 Det finns en soptunnetjuv i mitt område. Eller jag tjuv kanske inte är rätt ord eftersom han/hon enbart ställer tillbaka vår soptunna på rätt plats efter att den har blivit tömd. Detta har nu hänt ett antal gånger och tycker att det är väldigt märkligt. Så nu har jag placerat mig vid matbordet och utifrån ser det ut som om jag enbart sitter vid datorn (tror jag i alla fall) men egentligen så stirrar jag på soptunnan i hopp om att få se denna person.  Jag vet! Jag har blivit en sån där granne som lägger märke till allt som händer på gatan men jag menar ingen är ju så snäll att man flyttar på någon annans soptunna bara för att man tar in sin egen – den står ju inte ens i närheten eller i vägen för någon vi bor ju i en villa…


Jag vet däremot inte vad jag ska göra med denna mystiska tjuv när jag får tag på honom/henne. Jag kommer nog fråga om h*n inte kan ta och åka till soptippen med mina tvåhundra påsar som ska slängas =)


Märk vilka oerhörda problem jag har eller snarare hur mycket tid jag har att lägga ner på att ens skriva det här onödiga inlägget.


Nästa gång jag flyttar ska jag anlita en flyttfirma! Hört den förr?

Nu är lägenheten uthyrd – skönt! Känns lite vemodigt att lämna Enskede efter två år, men den är ju bara uthyrd ska ju flytta tillbaks om ett år. Jag har längtat efter att flytta det senaste året men när det väl blev klart känns det inte alls lika kul, hoppas att det känns bättre imorgon.

Sova länge är det som gäller imorgon sen ska jag ringa och tjata mig till lägenheten i Övik. En lunch med Kaj står också på schemat hoppas att hon mår bättre!

Nu är det Greys!

 



Tack för hjälpen mutti!
P.S bilden godkändes innan publisering ;)


Ska bara vila lite

Tar en liten paus framför Top Model. Nora har däckat på golvet och jag lånar hennes säng. Faktiskt riktigt skön för att vara en hundsäng =)

Har gjort massa saker idag men det känns inte som om det minskar något utan att det snarare blir mer. Hur går det till? Ska fixa klart badrummet och städa ur alla garderober innan mamma kommer hit efter jobbet.

Upptäckte igår att jag kan slänga grovsopor bakom rummet med hushållsopor, bra att komma fram till det sista dagen jag bor i lägenheten =P Fast nu slipper vi hyra släp och köra i ovädret som vi egentligen skulle gjort.


Skura packa spackla

Jag känner mig som askungen eller så kanske jag har en släng av schizofreni eftersom jag hela tiden hör:

Askungen kom genast hit! Askungen!


Dagen började med att det tog 1.5 timme att åka 3 mil, segt! Nu ligger hunden och vilar och jag ska sätta igång ordentligt med att skura badrummet. Ringde och pratade med hyresvärden för den mysiga tvåan och tydligen så har den som är etta i kön tackat ja - men behöver ytterligare en dags betänketid. Dumt tycker jag eftersom jag är tvåa i kön och verkligen vill ha lägenheten. Får hoppas på ett positivt besked under dagen!

 


Lillgumman sover som en stock


Vad finns i påsen?






Nu är det kallt!

Under promenaden imorse ”fastnade” kinderna och munnen i en väldigt onaturlig och smärtsam vinkel – är det så här det känns att göra ansiktslyft?


Morgonstund har inte guld i mun!

Klockan började ringa halv 7 inte kul en söndagsmorgon. Nu e jag på väg till lägenheten – packa och städa. Fullt ös till klockan 13 då ska jag ta söndag!

See ya!


Lördag

Fredagskvällen var väldigt lyckad! God mat, god dricka och lite spel. Lite Åkersberga reunion, det var kul. Blev rätt sent så det är tur att jag har en så snäll mamma som kom och mötte mig vid Mörby annars hade jag aldrig lyckats ta mig hem från Vårberg  =)

Vaknade idag och var aningen bakis (alla goda drinkar) – tog en promenad med hunden, diskade och hade bestämt mig för att däcka i soffan när den här lilla plutten ringde och förgyllde hela min dag!

Saknar honom jättemycket, synd att vi bor så långt ifrån varandra och snart blir det ytterligare 65 mil, va fan håller jag på med???

Ikväll ska jag träffa Malin för en middag och en öl men innan dess ska lägenheten rensas och städas.

Vad ska ni göra?


...

En underbar varm sommardag. Solen står högt på himlen och de italienska bergen är helt fantastiska. Jag går försiktigt ner till vattnet, ingen sand bara sten. Vattnet är väldigt kallt och jag hinner precis tänka att ”Nej, jag vill inte bada, jag tror att jag går upp igen” när stenen under min fot glider iväg och jag försöker rädda mitt liv. För ju mer jag försöker ta mig upp desto mer glider jag ner igen. Tillslut kommer jag fram till ytan och lyckas ställa mig upp på mina skakiga ben. Jag tittar mig snabbt omkring så att ingen ser, men så klart finns det ingen som har missat mig kämpa för mitt liv i vattnet som bara når mig till knäna. Upp kommer jag tillslut men upptäcker att foten värker och börjar svullna upp. Fan!


6 månader senare och min fot gör förbannat ont. Kanske lite sjukgymnastik är på sin plats?

 


Nu var det dags!

Långt efter alla andra faller även jag ner i bloggträsket =) Kände att jag ska bidra istället för att bara läsa om alla andra.

26 år, arbetslös och snart hemlös är tre ord som beskriver mig just nu =P

Den 15e november kommer jag att lämna min underbara lägenhet i södra Stockholm för att dra mig norröver för ett år med (förhoppningsvis) spännande, roliga och tråkiga äventyr.
Det känns både läskigt och kul att inte veta vad som kommer att hända - but it's now or never!

Micaela, min syster, ska titta på en lägenhet åt mig imorgon en härlig tvåa som har alla tjejers dröm - en klädkammare! =) dock tror jag inte att den har diskmaskin vilket är ett stort minus i min bok, jag hatar att diska!

Idag händer inte så mycket sitter hemma hos mina föräldrar i Åkersberga, ska ta en tur till Täby och se om jag kan hitta en rolig present åt födelsedagsbarnet som ska firas imorgon. Jag kanske även lyckas hitta något åt mig själv eftersom alla mina kläder, egentligen hela mitt liv, just nu finns nerpackat i ett förråd i väntan på den stora flytten =)


RSS 2.0