Jag lever =)

Jag måste nog vara den tråkigaste bloggerskan ever! Men de sista veckorna har varit en enda dimma så mycket har hänt under så kort tid! Känns som om att jag bor antingen hos Mickis, på gymmet eller på jobbet. Det här är nog den första kvällen som jag är hemma och jag kom hem efter 21.00

Julen var jättetrevlig det enda som saknades var Stefan, Malin och lill fisen.

Imorgon ska vi åka ut till stugan känns bra att komma ifrån alla raketer och smällare (som borde förbjudas) hundarna blir så rädda. 

Återkommer när jag är hemma igen med ett roligare inlägg!

puss på er 

Under mina 15 dagar som Öviksbo har jag:

  • Tränat 7 gånger
  • Jobbat tre dagar
  • Ätit middag hos Mickis och Hasse 8 gånger
  • Kört bil 1 gång
  • Varit bortbjuden (Mickis och Hasse räknas ej ) 1 gång
  • Gått i snöstorm X antal gånger
  • Bjudit på middag två gånger
  • Varit på 2 jobbintervjuer
  • Tittat på bilar
  • Gått på tantjakt minst 3 gånger
  • Och minst en gång på dag tittat på kartongerna som borde packas upp

Sitter i soffan och ser ut på snön som vilt faller utanför mitt fönster. Jag kan inte förstå att jag har bott här i två veckor, det har hänt så mycket att jag känner mig aningen förvirrad. Jag har fått jobb, börjat träna men fortfarande inte fått ordning i lägenheten (vilket verkligen stör mig). Lustigt att jag hade varit arbetslös i 3 månader och inget hände men så flyttar jag 55 mil norrut och allt börjar plötsligt falla på plats. Jobbet är visserligen bara över julen med möjlighet till några timmar i veckan men det är bättre än att bara gå hemma!

Idag har jag sett Twilight eclipse och Remember Me hade sådan mensvärk imorse att jag knappt orkade gå ut med Nora. Som tur var gick den över och vid tre hämtade systern mig och Nora, för jag och Hasse skulle gå och träna medan Mickis stannade hemma med hundarna.

Imorgon är det jobb som gäller mellan 12-17 men innan dess ska ett träningspass hinnas med!


Nu går det undan!

Var på intervju idag, fick jobbet och börjar imorgon - jag hänger inte med!


Läskigt

Igår när Mickis, jag och hundarna gick ut från mitt hus möttes vi av brandbilar och en brandman som frågar om vi vet något om en rökfylld lägenhet.  Vi visste ingenting och jag blev väldigt rädd. Under de nästkommande minuterna hinner det komma flera brandbilar med åtminstone en rökdykare, ambulanser och polisbilar. Vi satte oss i Mickis bil och funderade på vad vi skulle göra jag kunde ju inte gärna springa in och dra ut alla mina kartonger och de viktigaste jag har är Nora och hon var ju med mig. Vi skulle bara vara i vägen om man stannar kvar och det syntes ingen rök eller eld så vi bestämde oss för att åka till affären och jag gick in och handlade vilket kändes rätt konstigt eftersom jag inte visste om lägenheten skulle finnas kvar. Under tiden som jag var i butiken så körde de förbi ytterligare en ambulans och en brandbil. Vi skulle åka och hämta Hasse på hans jobb och för att komma dit så körde vi förbi mitt hus inte heller nu syntes det någon eld eller rök men det såg ut som om de lyste med en ficklampa i en av lägenheterna på övreplan (jag bor i ett 8 våningshus och min lägenhet finns på våning 2).

I Öviks Allehanda står de att det var en kvinna som bor på en av de högre våningarna som hade glömt att stänga av spisen så lägenheten rökfylldes. Det var tydligen aldrig någon risk att det skulle sprida sig men kvinnan fördes till sjukhus med rökskador. Min tant har inte kommit så jag är lite orolig att det var hon som var ”kvinnan” . Jag hoppas bara att hon bara ångrade sig och inte är sjuk (eller dyker upp så fort jag postar detta inlägg).

Fatta vilken panik jag skulle fått om jag kommer hem en dag och det står brandbilar här och Nora skulle vara själv hemma. Det här kan ju hända överallt men jag hoppas att det inte händer igen!


Tummen upp

Hade precis det roligaste samtalet med arbetsförmedlingen som jag nog kommer ha. Värsta självfötroendehöjaren! =)

Bra jobbat Camilla!

Mat mat mat?

Mickis var här en sväng och åt lunch innan hon försvann igen. Hon kommer tillbaks vid tre tiden och då ska det tränas. Idag ska jag även storhandla (hur mkt det nu blir när jag handlar åt en person) så nu sitter jag och funderar ut vad jag ska äta denna vecka. Har du några tips?


Råraka är gott!

I veckan ska jag göra mintkyssar, lussebullar och mjuk pepparkaka! Kom å fika vetja!


Urk

Vart fan e tanten? Så typiskt att hon inte syns till när jag annars möter henne hela tiden

Kollade igenom lite inlägg och upptäckter att jag stavar som en kratta, ber om ursäkt =p

Lucia och måndag

God morgon! Sitter på golvet med en hund på varje sida och tittar på luciatåget på tvåan. Idag ska Nora och jag passa Cosmos (Mickis hund) och han har redan lagt sig på en nya fina hundpuffen, båda hundarna ser ut att sova hårt men om några timmar kommer det att vara full fart på dem =)

Idag är det måndag och jag har haft måndagsångest hela natten känner mig fortfarande orolig i kroppen, hatar att vara arbetslös!


Har inte mött granntanten än, så idag ska vi gå på tantjakt! Måste få tag på henne innan imorgon.


By the way tycker att lucian verkade lite uttråkad fast det kan inte passar sig att se lite glad ut.



Bästa kompisar!


Bilar

Underbar söndag! Solen skiner och himlen är blå men det är väldigt kallt ute Nora skuttar runt på tre ben när det blir för jobbigt för henne synd att hon inte kan ha vinterkängor på sig.

Denna stövel hade hon när hon var nyopererad – kanske borde köpa tre till =)

 

Idag ska vi åka och titta på bilar, en golf och en mazda står på schemat. Tror dock inte att någon av dem är så bra. Men det känns skönt att komma igång och leta igen. Synd att jag måste ha bil en eftersom den är en riktig pengatjuv. Men fördelarna överväger nackdelarna.


Glad tredje advent!

 


Mys lördag

Igår åkte jag och Nora till M & H det blev en jättetrevlig dag/kväll
Vi tränade, åt finmiddag (i mjukisbyxor) och kollade idol. Det dracks champange för att fira att jag har flyttat upp, en massa vin och öl. Jag var inte pigg när jag vaknade imorse, var nog fortfarande lite full för det snurrade som bara den =)

Har hunnit packa upp en del kartonger diag och snart är det dags att åka till svågerns föräldrar som ska bjuda på Dopp i grytan, kul att jag får följa med =)

Kram kram

Nej.

Jag har så svårt att säga nej. Mitt mål 2011 är att lära mig att säga nej.

Nu har en granntant bjudit in sig på fika och jag är inte säker på om jag vill ha henne hängande här, som Mickis säger det kan ju vara nåt fel eller så är hon en tjuv... plus att nora kommer skälla som fan. Jobbigt! har fått lite ångest =P

Om jag stöter på henne igen i trapphuset så ska jag säga att jag inte kan eller föreslå att vi ses hos henne.

Nej!

Laddar inför fredagen!

Imorgon får du hålla tummarna för mig =)                                   


Torsdag och det känns verkligen!

Höll på att skrika högt av smärta när jag vaknade imorse, TRÄNINGSVÄRK! =P

Idag är det mulet och grått ute. Minus 6 grader men det blåser så det blir ju genast några fler minusgrader. Jag får lite panik när jag ser alla kartonger som står och väntar på att bli uppackade. Jag brukar göra klart allt på en gång men den här gången har jag inget driv att dra fram kartonger och slänga in i skåp. Har i och för sig inte varit hemma så mycket så det kan ju ha något med det att göra.

Däremot måste jag packa fram min kamera snart för en blogg blir genast mycket piggare med lite bilder =)

Maria Montazami kommer till nyhetsmorgon imorgon då måste jag kolla. Jag skulle så gärna vilja vara i hennes huvud en stund allt verkar så roligt där! Hur kan man inte tycka om henne?


Nu tar jag kväll!

Har precis kommit hem från träning och en visit hos M & H. Dom bjöd på jättegod lax, jag har tidigare förätit mig på lax men den här var verkligen god! 

Idag på gymmet gick vi igenom hela kroppen (igen) så jag räknar med att inte kunna gå imorgon vilket inte är så bra eftersom vi har planerat en dag på stan.

Har Bonde söker fru på i bakgrunden brukar aldrig titta på programmet så jag har ingen aning om vad som har hänt men jag drog lite extra på munnen när jag hörde programledaren säga ”jag har en bonde som är ledsen”. Stackaren.

Nu ligger Nora och smaskar på ett ben och jag ska fixa lite i badrummet innan Greys.


Strålande solsken, minus grader och berg

Tog sovmorgon idag och vi gick inte ut förrän klockan var halv 11. Det var väldigt mörkt i sovrummet så när jag drog bort gardinerna fick jag en chock - solsken och berg! Vem kunde tro det? Jag är ju van att se den trafikerade Nynäsvägen när jag drar bort gardinen. Det är en stor skillnad från att bo i lägenhet där det aldrig är helt tyst - ett konstant surrande till en lägenhet där tystnaden nästan går att ta på. Det är ingen jobbig tystnad utan bara väldigt skönt.

Min soffkväll som jag planerade igår försvann fort när Mickis och Hasse bjöd mig på middag, självklart tackade jag ja. Jag måste utnyttja att de fortfarande tycker att det är OK att hämta mig eftersom min bil inte fungerar. Jag håller på att leta efter en ny bil vilket är ett måste när man bor i norrland, det tycker i alla fall jag =)

I eftermiddag ska jag till gymmet igen ska bli skönt, försöka träna bort den värsta träningsvärken eller åtminstone ersätta den med lite färsk värk.

Nu ska jag ta och fixa köket innan det är dags för lunch.

kram på er!


Äntligen framme och med internet

Sitter en stund i soffan och njuter av att äntligen få vila känner att jag behöver samla tankar efter helgens flytt.

Sedan i fredags har det varit fullt upp. Lastbilen hämtades kl 20 och sen satte jag och mamma igång att tömma förrådet. Väl hemma i huset så skulle mina saker som fanns där ut till bilen. Ungefär 1 på natten somnade för att sedan gå upp kl 3.20, segt!

Exakt 05.03 rullade mamma, pappa, nora och jag norröver och tio timmar senare är vi framme i Örnsköldsvik.

Jag var lite orolig över lägenheten eftersom jag inte hade någon aning om hur den egentligen såg ut, men Mickis och Hasse har gjort ett bra jobb i att hitta en ljus stor lägenhet åt mig. (bilder kommer att komma). Mamma och pappa åkter ner till Åkersberga igen på söndagen och hann precis lämna tillbaka bilen med några minuters marginal. Väldigt skönt att resan gick bra både upp och ner, alltid nervöst när man åker med en okänd bil på osäkert underlag.

Söndags eftermiddagen spengerade jag och Nora tillsammans med Mickis och Cosmos vi hyrde film och myste.
Igår morse kom de hit och vi gick på en timmes härlig vinterpromenad. Sen åkte vi till deras hus och vilade =)
på eftermiddagen gick Mickis, Hasse och jag till gymmet vilket resulterade i att jag idag har så ont att jag knappt kan röra mig, men det är en skön smärta =) imorn ska jag dit igen. Idag har Nora varit hos Mickis hela dagen eftersom jag skulle ner på stan och gå till arbetsförmedlingen, i Enskede fick man räkna med att det tar minst två timmar innan man kommer därifrån här tog de ungefär 3 minuter =) gick sedan och skaffade mobilt bredband så nu är jag äntligen uppkopplad igen.

Det förvånar mig varje gång jag flyttar att jag har så mycket saker, vart kommer allt ifrån? och hur tusan har jag fått plats med allt i en etta på 41 kvm? Jag har inte hunnit packa upp så mycket än men jag har ju all tid i världen att fixa med detta på dagarna eftersom jag än inte har fått tag på något jobb.

Nu ska jag sova en stund och sen ska jag fixa klart i köket (om jag orkar så klart)

Börja respektera SLUTA experimentera…(jag varnar känsliga läsare för bilderna som finns nedan)

Igår åkte jag ner till Åkersberga Centrum eftersom jag kände att det var dags för en klippning. Jag sa att jag ville ha en rak och tjock lugg... den blev varken rak eller tjock. När frisören (som för övrigt var den otrevligaste firsör jag någonsin har haft) frågade om jag var nöjd kände jag mig tvungen att säga ja. Jag ville verkligen inte att hon skulle sätta saxen i mitt hår igen. Tänkte att jag kanske kunde fixa till det när jag kommer hem. Jag har även under en rätt lång tid haft en vision om att mitt råttfärgade hårsvall skulle få anta en härlig brunröd färg, så jag kände att jag lika gärna kunde lägga i en toning när jag ändå skulle klippa och rätta till felen som blivit hos frissan...


Hoppet fanns kvar


Va fan hände???

 

Det gick att fixa, tack och lov! (om du bortser från finnen som växer på näsan)

 

 


RSS 2.0